Selecteer een pagina

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen geperste wafelbrokken en Cenaturio Medium hondenvoer?

Geperste wafelbrokken zijn qua samenstelling bijna hetzelfde als Cenaturio Medium hondenvoer, echter met het verschil dat alleen de granen voorgeëxpandeerd zijn. Wafelbrokken zijn dus zwaarder verteerbaar maar van een uitstekende samenstelling.

Het maag/darmkanaal moet nu echt aan het werk. Indien het aanslaat is het 100%, echter zijn er veel honden die vanaf pup geëxpandeerd voeder hebben gehad (lichter verteerbaar) en dit in eerste instantie niet kunnen verwerken. Meestal wordt de geperste wafelbrok eerst als snack gegeven en na acceptatie stapt men dan volledig over.

Mag ik mijn hond ook bijvoeren met andere lekkernijen?

U behaalt het beste resultaat zonder bijvoeren. Indien u uw hond wil verwennen dan enkel droog brood of andere natuurlijke snacks. Het gevaar is indien u bijvoerd of smaakverrijking geeft, is dat dit een gewoonte wordt en de hond het andere niet meer accepteerd. U dient zich uiteraard wel aan de richtlijnen te houden, dus niet teveel voeren. Want indien men een hond 10% teveel voeder geeft, neemt de hond ca. 50% meer water op. Resultaat: De maag heeft een bepaalde inhoud, daar komt 60% meer volume in, het dier krijgt een opgeblazen gevoel en wil dit zo snel mogelijk kwijt dus gaat overgeven of wat het meest voorkomt krijgt diarree.
Daarnaast is de belangrijkste reden dat hierdoor de uitgebalanceerde samenstelling niet meer klopt en het een onvolledig voer wordt. Het is niet zo dat je ze af en toe niet mag verwennen, maar alles met mate en met gezond verstand.

Versvoeding of brokken?

Op de markt zijn er verschillende versvoeders met verschillende samenstellingen verkrijgbaar. De samenstelling hiervan is belangrijk. Het zijn meestal bedrijven die bij abattoirs die afvallen verwerken. (dit kan in principe wel goed zijn enkel de juiste toevoeging van mineralen en vitamines is de vraag). Men stelt wel dat bijvoorbeeld een wolf  een vleeseter is, echter als een wolf/leeuw/vos een dier dood krijgt de dominantste de pens / maag welke gevuld is met granen, plantaardige bijproducten, vetten / vlees. Daarna wordt er nog vlees, botten voor calcium / fosfor, vocht en bloed gegeten als voedingswaarde. Men dient echter niet te vergeten dat bij aanschaf van vers voeding , men ca. 80% water koopt. Dit water is meestal duurder dan wat er uit de kraan komt.

Droge voeding van Cenaturio heeft een uitgebalanceerde samenstelling met de energie waarde en vitamines, mineralen en droge producten in de juiste hoeveelheid en afgestemd op de hond. 
Daarom raden wij aan om geen extra toevoegingen aan de hond te geven met als belangrijkste reden dat hierdoor de uitgebalanceerde samenstelling niet meer klopt en het dus een onvolledig voer wordt.

Men voegt dan meestal geen mineralen, vitamines e.a producten toe, wel wordt hierdoor het eiwit-en vetgehalte verhoogd. Het resultaat kan zijn dat de hond jeuk en/of huidproblemen kan krijgen.

Kunt u mij vertellen over de kwaliteit en samenstelling van het hondenvoer?

De Granen die we verwerken zijn ontsloten. Het graanaandeel is boven de 60%. Dit is normaal en geldt ook voor alle andere voeders op de markt.
Het vleesmeel / diermeel is van geslachte dieren voor menselijke consumptie, dus geen afval.
De vetten zijn in hoofdzaak rund- en kipvetten en van een optimale kwaliteit.
De koolhydraten zijn van normale levensmiddelenkwaliteit.

Mijn hond heeft een "vreemde" geur bij zich. Wat kan dit zijn?

Dit kan door het hondenvoer komen dat u de hond geeft of door hetgeen u de hond bijvoert. Stap dan over naar het 100% natuurlijke hondenvoer van Cenaturio.

Mijn hond moet overgeven of heeft diarree, wat kan ik doen?

Het is belangrijk dat aan de voorgeschreven richtlijnen wordt gehouden. Dus niet teveel voeren. Want indien men een hond 10% teveel voeder geeft, neemt de hond ca. 50% meer water op. Resultaat: de maag heeft een bepaalde inhoud, daar komt 60% meer volume in, de hond krijgt een opgeblazen gevoel en wil dit zo snel mogelijk kwijt dus gaat overgeven of wat het meest voorkomt krijgt diarree.
Dit geldt in het bijzonder voor pups, deze moeten echt 4 à 5 maal per dag gevoerd worden. En het is belangrijk dat ze na het voeren minstens 1 uur rust hebben. Dit geldt in principe voor alle dieren: Na de maaltijd minstens 1 uur rust.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op!

Contactgegevens:

Pure & Care Animal Food
Anouschka de Vries

Meekmawei 17
9074 TJ Hallum

06 – 31 95 76 80

info@pureandcareanimalfood.nl

Overige gegevens:

KvK nummer 74360647

Bank KNAB: NL40KNAB0258758228

Volg ons op social media: